Mikan to bardzo słodki rodzaj mandarynki. W przeszłości był to najczęściej spożywany owoc w Japonii. Sok ten wytwarzany jest z mikan uprawianych w regionie Wakayama, który jest znany w całej Japonii ze swoich pysznych mikan. Owoce obierano pojedynczo, aby po wyciśnięciu pozostała tylko cienka skórka, która utrzymuje kliny razem. Ta specjalna technika sprawia, że sok jest bardzo gładki i ma słodki smak, taki jak sok ze świeżych owoców, które można jeść.
Smak: Słodki i gładki, nie gorzki, nie kwaśny.
Zastosowanie: Można go pić w takiej postaci, w koktajlach lub rozcieńczać wodą. Można go również używać do ciast (musów, lodów, galaretek, ...).
Składnik: Mikan 100%
Konserwacja: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pochodzenie: Japonia
Okres przydatności: 15 miesięcy
Pojemnik: Szklana butelka; zakrętka aluminiowa
Mikan
5 Przedmioty