Albumina / sproszkowane białko jajka Gallia 1kg
400,36 zł
Brutto
Dostawa w ciągu 1-3 dni
Opakowanie: 1kg
Białko jajka w proszku
Odwodnione białko jaja w proszku można dodawać do świeżych lub mrożonych białek jaj w ilości od 2 do 5% ilości białek jaj.
Odwodnione białko Gallia zapobiegnie w ten sposób ziarnistości białek jaj, zapewniając zawsze idealną konsystencję.
Egg White Powder jest zatem idealny do ubijania jajek, bezy, a nawet nugatu.
Mając silne właściwości pienienia podczas ubijania, odwodnione białko jaja 1 kg należy przed użyciem nawodnić.
W tym celu musisz przestrzegać określonej dawki podczas nawadniania białek jaj Gallia:
150 g/l wody do musów i bez
160 g/l wody do wyrobów cukierniczych
75 g/l wody do zwilżania makaroników i piekarników migdałowych
Produkt +:
Doskonałe trzymanie
Zapobiega ziarnistości białek
Opakowanie: Pudełko 1kg
Składniki: pasteryzowane suszone białko jaja kurzego, stabilizator: guma ksantanowa (E415), substancja wypełniająca:
cytrynian trietylu (E1505)
Przechowywanie: w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Zalecane dawkowanie: 2 do 5% w stosunku do ilości białek jaj
Koagulująca i pieniąca siła wiązania
Marka: Louis Francois