Albumina / Białko Gallia

Albumina / sproszkowane białko jajka Gallia 1kg

381,95 zł
Brutto

Opakowanie: 1kg

Białko jajka w proszku

Ilość
W magazynie

Albumina wytwarzana jest z suszonych, pasteryzowanych białek jaj.

Proszek z białka jaja jest szeroko stosowany w piekarnictwie i cukiernictwie (bezy, makaroniki, suflety, lody).

Jeśli przepis wymaga tylko białka jaja użycie Albuminy zapobiega marnowaniu żółtek.

Dodawany w niewielkich ilościach do świeżych lub mrożonych białek jaj gwarantuje optymalne rezultaty.

Wzmacnia i zapobiega rozpadaniu się świeżych lub mrożonych białek jaj. Idealny do bezy, nugatu itp.

     Dozowanie:Musy / bezy = 150g/litr wodyMakaroniki = 75g na litr wody


Środek wiążący.

Do użytku w środkach spożywczych

1 białko jajka = 5g białka w proszku + 30g wody 

Skład:

Albumina z jaj kurzych w proszku, stabilizator: E415, zakwaszasz E330, środek rozszerzający: E1505

Galia
3 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii: