W zależności od makaronu radzimy dostosować sposób użycia, aby uzyskać optymalny wynik.
W preparatach w proszku lub w płynie można bezpośrednio dodawać naturalny barwnik spożywczy.
W przypadku gęstszych ciast rozcieńczyć 1 łyżeczkę wody z 1 łyżeczką naturalnego barwnika spożywczego przed dodaniem do ciasta.
Skład: karmel: E150d.
Zawartość czystego barwnika: 100%
Przeznaczony do produkcji artykułów spożywczych: nie spożywać w stanie, w jakim się znajduje.
Stosowanie: Rozcieńczyć wcześniej w wodzie.
Konserwacja: Zamknąć po użyciu. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Rozpuszczalne w wodzie barwniki w proszku pozwolą Ci pokolorować pastę cukrową, makaroniki, fondant oraz wszelkiego rodzaju
przetwory na słodko i słono...
Sposób użycia: w przypadku mieszanek proszkowych można dodawać bezpośrednio do mieszanki. Dla innych
rodzaju produktów, ten barwnik można wcześniej rozpuścić w wodzie najlepiej 50-80°C przez podtrząsanie