Ta pasta z czarnego sezamu jest produkowana przez japońską firmę założoną w 1883 roku.
Wytwarzana jest wyłącznie z czarnego sezamu. Ten sezam uprawiany jest na naturalnych gruntach i jest zbierany w sposób rzemieślniczy.
Nasiona są doskonałym źródłem błonnika i składników mineralnych (żelazo, witaminy, przeciwutleniacze). Doda intensywny smak i
kolor Twoim potrawom.
Smak: Ma słodki i palony smak z przyjemnym posmakiem orzeszków ziemnych.
Zastosowanie: Pastę z czarnego sezamu śmiało można dodawać do dań wytrawnych, takich jak marynaty, sosy sałatkowe czy sosy
do mięs czy warzyw, można ją rozcieńczać w puree i zupach. Pasta z czarnego sezamu smakuje również na słodko: krem do ciast,
ciasta, budyń ryżowy, grzanki z miodem...
Skład: Sezam czarny 100%
Alergeny: Sezam
Konserwacja: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła.
Pochodzenie: Japonia
Okres przydatności do spożycia: 2 lata
Pojemnik: Zapinana na zamek plastikowa saszetka
UWAGA: Optymalna data przydatności do spożycia tego produktu jest wyświetlana w układzie rok/miesiąc/dzień. (TERMIN PRZYDATNOŚCI 24.10.2)
umami
4 Przedmioty