Paski skórki pomaraczowej 1.5kg Soc Chef, 10-7091
113,01 zł
Brutto
Paski konfekcjonowanej skórki pomarańczowej wygięte i skalibrowane w 4-8 cm. Pomarańczowa, jędrna konsystencja i słodki smak, charakterystyczny dla produktu.
Używane są tylko trzy odmiany pomarańczy Valencia (Hiszpania), ściśle wyselekcjonowanych pod kątem jakości ich skórki.
Po powolnym procesie kandyzacji próżniowej (20 dni) otrzymujemy owoc kandyzowany o zmniejszonym odczuciu słodyczy.
ºBrix: 74.
Bez siarczynów.
Zastosowania:
Świetne do zanurzania w czekoladzie, polewkach czekoladowych, jako składnik batonów i nugatów, w biszkoptach, finansach, muffinach itp., do dekorowania ciast i lodów itp.
SKŁADNIKI skórka pomarańczowa, sacharoza, fruktoza, dekstroza, maltoza, substancja konserwująca: potas
sorbinian (E202), pirosiarczyn sodu (E223), kwas: kwas cytrynowy (E330)