Trehaloza 600g Soc Chef, 14-2027
90,41 zł
Brutto
Dostawa w ciągu 1-3 dni
Węglowodan (disacharyd) otrzymywany ze skrobi tapiokowej.
Właściwości:
Wypełniacz odporny na mróz (zapobiegający tworzeniu się kryształów).
Charakteryzuje się dużą zdolnością absorpcji wody i redukcją jej aktywności, działa jako ochronna bariera wilgoci.
Posiada bardzo niską higroskopijność, delikatną słodycz i wysoką trwałość słodyczy.
Wysoka stabilność na kwasy i ciepło, a dzięki wysokiej temperaturze zeszklenia (117ºC) zapewnia nam dużą stabilność produktu.
Zastosowania:
Możemy zastąpić od 10% do 30% cukru trehalozą.
W niektórych przypadkach może zastąpić 100% sacharozy (np. w bezach).
Ma szeroki zakres zastosowań:
- Bariera wilgoci w wypiekach.
- Wzmacniacz smaku w produktach cukierniczych.
- Stabilizator cukierków szklanych.
- Stabilizator białka w kiełbasach i pieczonym mięsie, drobiu i wieprzowinie.
- Może być stosowany w kremach, aby opóźnić wysychanie.
- Zwiększa objętość ubitych ciast.
- Nadaje się do lodów, ponieważ jest odporny na zamrażanie, zapobiegając tworzeniu się kryształków.
Uwaga techniczna:
Biały proszek o słodkim smaku. POD 45%, PAC 100%.